Bestyrelsen

Her finder du information om Frie Bønder – Levende Lands bestyrelsesmedlemmer.

IMG_6483

Bestyrelsen. Fra venstre: Anne Rehder, Kristian Stokholm (udtrådt), Bo Fritz Glöde, Carsten Høher-Thomsen, Tonny Klinch Hansen, Ole Kjærulff Davidsen, Marie Klintrup, Jens Peter Olesen, Henning K. Kristensen (udtrådt), Jan Olesen og Ole Færgeman.

Formand:

DSC_5768tilwebside

Tonny Klinch Hansen
Gauerslund Skovvej 104
7080 Børkop
Tlf. 75 86 14 86 / 20 21 94 21
E-mail: skovdal@profibermail.dk

Jeg driver et landbrug på 20 ha. samt en forpagtning på ca.20 ha. Gitte og jeg overtog mine forældres ejendom i 1982. Kødkvæg af Hereford-racen samt frilandsgrise er basis, alt kød sælges direkte til kunder i nærområdet. Derforuden udføres maskinstationsarbejde. Ejendommen er omlagt til økologi i 2015. Jeg vil bl.a. arbejde for retfærdig fordeling af tilskudsordninger, en fordeling hvor de mindre Deltids og Familie landbrug bliver tilgodeset i langt højere grad en i dag. Der kan aldrig være for mange mindre brug, derimod er loftet for stor-landbrug nået.

Næstformand:

DSC_5761tilwebside

Ole Færgeman
8420 Knebel
Tlf: 75 27 90 72
E-mail: olefaergeman@gmail.com

Jeg er født i 1938, og som læge og hjertemediciner har jeg bl.a. beskæftiget mig med årsagerne til åreforkalkning. De omfatter ernæring og dermed hvorfra vi får vores mad, bl.a. landbrug, og for 15 år siden købte Marion og jeg et hobbylandbrug på godt 6 hektar på Helgenæs. I FBLL har jeg for det meste forsøgt at bidrage til foreningens landbrugspolitiske arbejde.

Bestyrelsesmedlemmer:

DSC_5796tilwebside

Jan Olesen
5591 Gelsted
Tlf. 51 76 99 77
E-mail: janto@outlook.dk

Selvstændig landmand. Født 1963. Opvokset på et mindre kvægbrug ved Gelsted på Vestfyn. Efter at have rejst en del rundt i verden (New Zealand i 8 måneder, Norge i 1 år, Zambia i 3 måneder, Færøerne 2 x 3 måneder, Island i 1 år), overtog jeg forældrenes landbrug i 1993 og byggede straks en ny dybdestrøelsesstald til 60 jerseykøer med opdræt. Dyrker 50 hektar med majs, lucerne, korn og græs. Min kone Tatiana passer børn i den lokale børnehave. Sammen har vi to drenge, Nikolaj årgang 2003 og Alexander årgang 2005. Jeg er bekymret for strukturudviklingen i dansk landbrug, hvor landbrugene bliver stadig større. Derfor er jeg medlem i Frie Bønder.

IMG_7702

Marie Klintrup
Føllenslev
Tlf. 30 56 27 87
E-mail: mklintrup@gmail.com

Jeg er forstadsbarn anno 1986, uddannet sociolog og har arbejdet med projektledelse i en hektisk hverdag i København. Jeg valgte i 2017 at opsige mit arbejde for at finde en mere tilfredsstillende livsform. Efter at have arbejdet på flere små jordbrug i ind- og udland og under min deltagelse i højskoleforløbet ’Det Lille Jordbrug’ fik jeg øjnene op for potentialet i de mindre jordbrug, når det kommer til at løse nogle af de store samfundsudfordringer vi befinder os i. Jeg bor i en lille landsby i nordvestsjælland og arbejder som klimamedarbejder i Odsherred Kommune.

IMG_3464

Anne Rehder
København
Tlf. 71 79 00 66
E-mail: anne.re@gmail.com

Jeg arbejder på et økologisk gartneri i Lejre. Social retfærdighed og ansvarlig brug af jordens ressourcer har altid været en drivkraft for mig. Siden jeg var helt ung har jeg lavet et væld af politisk arbejde, herunder internationalt solidaritetsarbejde med blandt andet bondebevægelser i Colombia. De seneste år har jeg fokuseret mine kræfter på at bidrage til en bæredygtig forandring herhjemme. Jeg har blandet andet været med til at starte Netværket Regenerativ Jordbrug. I 2018 var jeg en del af ‘Det lille jordbrug’ på Jyderup Højskole og i praktik på det lille alsidige jordbrug Farendløse Mosteri. Arbejdet med grøntsager, køer, bier og cider gjorde mig nysgerrig på, hvordan vi skaber en regenerativ udvikling af jordbruget. Som mange andre steder i verden er fordelingen af jord skæv. Vi har for lidt natur, for meget monokultur, og der er for langt fra mark til bord. Og selvom der er rige erfaringer at trække på og mange unge der gerne vil skabe en bæredygtig madproduktion, så er der forsat alt for mange forhindringer. Jeg er født i 1983 og opvokset i Søborg. Jeg er uddannet sociolog.

IMG_1968

Bo Fritz Glöde
8660 Skanderborg
E-mail: bo@baastrupskovgaard.dk

Jeg er årgang 1972 og er uddannet og arbejder som landinspektør med fokus på programmering og landbrugssager. Jeg er opvokset på et husmandssted nær Århus på 14 tønderland, hvor vi havde både køer, får og gæs samt jordbrug med egen 6 fods bugseret mejetærsker. Jeg mødte min kone i København i år 2000 og vi boede i parcelhus i Ålsgårde nær Helsingør i næsten 13 år. Jeg talte i den forbindelse meget med landmændene i området, og vi var flere gange gæster på Thorshøjgaard hos Niels Stockholm. I 2013 købte min kone og jeg Båstrup Skovgård i ved Hylke og Båstrup nær Skanderborg. Her har vi fået jord under neglende. Gården er på 48 hektar jord hvoraf de 40 er i omdrift. Vi har bestræbt os på at lave en selvforsynende økologisk bedrift, hvor vi har køer og jordbrug i skøn forening (http://www.baastrupskovgaard.dk). Jeg ønsker mig ofte flere nære kolleger og mere liv på landet. Når man som jeg arbejder ude, er det sjældent, at jeg når at se naboerne på de tilstødende kæmpe landbrug. Jeg ønsker en bedre afregning for den gode kvalitet og det bæredygtige arbejde. Derfor har jeg hele tiden være medlem af Frie Bønder Levende Land. Det er mit ønske at udfase tilskudet til landbruget generelt. Som en start, vil det i min optik være på sin plads at forfordele livet på landet og biodiversitet. For øjeblikket mener jeg man gør det modsatte med store tilskud på alt fra store maskiner, stald- og siloanlæg, bare det er nyt og vanvittig dyrt. De fleste af disse ordninger er uskønne og hjælper mere maskinforhandlere og andre leverandører end den enkelte landmand.

IMG_6489 (2)

Ole Kjærulff Davidsen
8680 Ry
E-mail: ole@davidsen.mail.dk

I 1960, da jeg var fire år gammel, forsvandt den sidste hest, Musse, fra mine bedsteforældres gård – men der var stadig kalve, høns og gæs at være med til at passe. Det er nok ikke mindst erfaringerne herfra, der fik mig til ved siden af jobbet som gymnasielærer først at holde en mindre besætning af Salers-køer, og senere sammen med Annette at købe en gammeldags bondegård på godt 30 tønder land i det jyske Søhøjland. Her er vores tre børn vokset op, og her har vi dyrket korn, græs og grøntsager og opdrættet køer og får. Det var også her, vi opdagede, at noget var rivende galt i landbruget, og her vi forstod, at løsningen på tidens komplekse krise af klima-, miljø- demokrati- og trivselsproblemer kun kan findes igennem en omlægning af jordbruget – under inspiration fra husmandsbevægelsen og fra dyrkningsformer, der forener omtanke med hensyn til dyr, planter og økosystemer. I den forbindelse er Frie Bønder- Levende Land enestående derved, at foreningen både arbejder med praktiske løsninger og med politiske initiativer, nationalt som internationalt. Derfor er jeg medlem af foreningen og nu igen også af dens bestyrelse.

IMG_6494 (2)

Carsten Høher-Thomsen
6920 Videbæk
E-mail: tolsgaard7@hotmail.com

Jeg er årg. 1961. Jeg bor sammen med Lise på min fødegård, i Herborg i det vestjyske, som vi overtog i 1995. Jeg er 3. generation. Vi har 4 børn, fra 20 – 31 år gamle. Gården er på 42 ha -28 dyrket – resten skov og eng. I 1997 startede jeg en smågriseproduktion, med 120 søer på friland. Jeg valgte at stoppe igen i 2004 pga. øgede krav til harmoniareal. Jeg fortsatte dog med at dyrke jorden på fritidsbasis – fra 2016 efter Conservation Agriculture principperne. Efter ophøret med grisene, har jeg haft fuldtids arbejde som smed. Jeg er lidt bekymret for den rivende afvikling og centralisering der er sket i landbruget, de sidste mange år, og at landbruget er blevet mål for opkøb fra udenlandske kapitalfonde. Det er på alle måder en afdemokratisering af det åbne land. Endvidere finder jeg, at en stor del af landbruget fjerner sig mere og mere fra det naturlige. Eks.: En ko er bygget til at græsse, og lægge sine klatter på marken til glæde for insekter, fugle og biodiversitet i det hele taget – men i dag er de fleste køer spærret inde i store fabrikshaller hele året, hvor de fodres med dåsemad / konserves. Det unaturlige er blevet helt naturligt – eller i hvert fald helt almindeligt. Derfor er jeg med i FBLL.

DSC_0704tilwebside.JPG

Jens Peter Olesen
5591 Gelsted
Tlf. 64 49 26 65 / 50 94 93 54
E-mail: jpolesen@gmail.com

Jeg er født og opvokset på et familielandbrug på Vestfyn, som mine forældre har drevet, og som senere er overtaget af min storebror, der også er medlem i bestyrelsen.
Er uddannet landmand fra Grindsted landbrugsskole i 2006. Har tjent på flere gårde på Fyn og i Jylland, med malkekvæg og markbrug.
I dag bor jeg i et lille hus ude på landet og arbejder til daglig som gravermedhjælper på kirkegård, og i fritiden hjælper jeg af og til min bror på hans bedrift.
Jeg går ind for bevarelse og etablering af flere mindre og alsidige landbrug.