Landbruget truer sit eget image

mms_20190220_175131
Ryå, Danmarks sjette største vandløb, et af de steder, hvor kommunen nu overvejer tiltag i form af et vådområde for at opfange kvælstof for at rydde op efter Landbrugspakken.

Landbrug & Fødevarer har skadet landbrugets image pga. svigtende reduktion af udledninger

Det store svigt i forbindelse med Landbrugspakken vil koste landbruget dyrt på både image og troværdighed. Landbrug & Fødevarer havde lovet regeringen, at vi frivilligt ville skære udledningen af kvælstof ned med 1451 ton i 2018. Men det blev kun til 12 ton. Altså mindre end en procent af det lovede.

Det vækker harme blandt alle ordentlige landmænd og også hos os i landsforeningen Frie Bønder – Levende Land. Det skader nemlig alle landmænds troværdighed hos den øvrige del af befolkningen. Også de landmænds troværdighed, som hverken benytter eller ønsker at være en del af Landbrugspakken

Det er utroligt, at man i toppen af de store landbrugsorganisationer ofrer millionbeløb på reklamefremstød for danske landbrugsvarer både i Kina, Japan og New York, når man så efterfølgende ikke er i stand til at bidrage til at overholde en så væsentlig aftale, siger foreningens næstformand, agrar-økonom Henrik Kuske Schou fra Tureby. Han understreger, at Frie Bønder fra start var modstander af Landbrugspakken, da man på forhånd vidste, at den ikke ville gavne hverken landbrugets økonomi eller miljøet.

-Vi frygtede, at balladen ville opstå, når vi skulle til at etablere de nødvendige foranstaltninger til at mindske kvælstofudledningen udtaler Henrik Kuske Schou.
Det er ikke altid sjovt at få ret, men i Frie Bønder var vi ikke i tvivl om, at denne Landbrugspakke kun ville give ballade, siger Schou, og det har vi aldrig lagt skjul på. Han understreger, at det virker hyklerisk, når miljø- og fødevareminister Jacob Ellemann-Jensen siger, at landbruget kommer til at levere. Enten frivilligt eller ved tvang. Men i virkeligheden burde ministeren erkende, at regeringen tog fejl, og rulle hele pakken tilbage, siger næstformanden, som også peger på, at denne skandale vil give Danmark yderligere problemer i forhold til EU. Frivillige aftaler med den tunge del af landbruget har aldrig ført noget godt med sig. Det har vi set gang på gang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s