Fødevareminister: Små fødevarevirksomheder skal have færre kontrolbesøg

10537110_708252709242054_127820763992034165_n

En lille fødevarevirksomhed, der både holder høns og får, laver foder, dyrker frugt og har en lille butik eller cafe, får i dag mange kontrolbesøg, fordi kontrollen udføres af forskellige kontrollører, som hver er specialiseret inden for et bestemt område.

Dette vil fødevareministeren Mogens Jensen sammen med partierne bag Fødevareforlig 4 gøre op med. Dette skal ske ved at give mulighed for at samle kontrolbesøgene så de små fødevareproducenter ikke så ofte skal afsætte tid til myndigheders kontrolbesøg. Dermed vil der kunne vælges mellem at få længere besøg med fokus på flere emner, eller fortsat have flere kortere og mere specifikke besøg.

– Vi kommer ikke til at gå på kompromis med hverken fødevaresikkerheden eller dyrevelfærden. Men det skal være lettere at drive en mindre fødevarevirksomhed. På den måde gøder vi jorden for spændende lokale ideer, som forhåbentlig kan blomstre og skabe madglæde, oplevelser og arbejdspladser i hele Danmark, siger Mogens Jensen.

Initiativet er en del af en større småskalapakke, som skal gøre livet nemmere for de små fødevareproducenter. Fødevarestyrelsen vil også se på mulighederne for at ændre mængdegrænserne for salg af kyllinger og kaniner ved stalddørssalg.

Frie Bønder – Levende Land hilser de nye muligheder i forbindelse med kontrolbesøg velkommen:

Vi bakker ministeren op i vigtigheden af en mere fair kontrol af de små- og mellemstore alsidige landbrug, sådan at prissætningen kommer til at stå mål med omsætningen i modsætning til idag, hvor de mindste brug bidrager mest til kontrolapparatet. Vi håber, at der kommer flere lignende tiltag i forbindelse med småskalapakken”, udtaler formand Hans Jørgen Nygaard.

De nye muligheder forventes introduceret i løbet af 2020.

Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s