Fælles europæisk opråb: Coronakrisen må ikke udsætte EU-reformer af landbruget

DSC_5761tilwebside

Kommentar af Ole Færgeman, medlem af bestyrelsen

Frie Bønder – Levende Land er medlem af European Coordination Via Campesina (ECVC), der sammen med en lang række andre NGO’er har skrevet et åbent brev til EU Kommissionen om madproduktion under Corona-pandemien. Det gør ECVC, fordi den europæiske landbrugslobby (COPA-COGECA) og centrum-højre partierne i Europa Parlamentet grundet Corona-krisen ønsker udsættelse af to vedtagne EU programmer. Disse har til hensigt henholdsvis at fremme af biodiversitet (Biodiversity Strategy) og understøtte mere bæredygtige, klimavenlige, dyrevenlige, samfundsansvarlige landbrugsformer, som også giver forbrugere adgang til sundere mad (Farm to Fork Strategy). De to programmer er dele af EUs ambitiøse European Green Deal.

Industrilandbruget mener, at Corona-pandemien gør det nødvendigt at udsætte sådanne programmer, mens ECVC og de øvrige medunderskrivere på brevet helt omvendt mener, at pandemien netop aktualiserer de reformer, som programmerne mere eller mindre indeholder:

“the Covid-19 crisis significantly highlights the urgent need for a Common Food Policy that is forward-looking, precautionary, resilient, social and health orientated, with an ambitious Farm to Fork strategy.”

 

ECVC og de andre NGO’er opfordrer derfor EU Kommissionen til at fastholde datoen for offentliggørelse af Farm to Fork-programmet, ved udgangen af april 2020. Offentliggørelsen har endnu ikke fundet sted, men det noteres med glæde, at Danmark var blandt de 10 første medlemslande, som opfordrede kommissionen til at arbejde for, at European Green Deal netop bliver en del af genopbygningen efter Corona-krisen.

91976992_1399639083551472_4057722334885183488_o

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s