La Via Campesina Europe, Young Friends of the Earth Europe og ASEED Europe lancerer ungdommens manifest for madsuverænitet

I anledning af Grundlovsdag, har La Via Campesina Europe, Young Friends of the Earth Europe og ASEED Europe sammen lanceret et manifest, hvori de stiller en række krav om tiltag som understøtter madsuverænitet. Manifestet er et formuleret på tværs af en række europæiske lande og stiller skarpt på bl.a. lovgivning, forbrugere, produktionsmetoder, uddannelse og afsætning.

Instagram_Danish3-03 kopiFrie Bønder har været involveret i samarbejdet, da bestyrelsesmedlem Marie Klintrup deltog i et fælles seminar på Cypern i sommeren 2019, hvor grundstenene til manifestet blev lagt. Her repræsenterede hun sammen med unge fra småbonde-organisationer i henholdsvis Schweiz, Holland og Norge La Via Campesina og småskala-jordbrugernes perspektiv.

“Det har været et enormt opløftende samarbejde at være en del af. Ungdomsorganisationernes viden og engagement har givet en fornemmelse af, at en ny generation har fået øjnene op for de problematiske globale systemer, som ligger bag maden på vores tallerken. Og at der er så bred enighed om at at der er brug for et nyt fødevaresystem, som hviler på principperne bag madsuverænitet, peger meget positivt fremad.”

Manifestet kan læses her og er sendt til alle partier og ungdomspartier i Danmark og de øvrige EU-lande samt til alle EU-parlamentsmedlemmer.

(Foto: NOAH)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s