Ingen minister-anerkendelse af de faktisk udledninger fra svineproduktionen

I august sendte repræsentanter fra Frie Bønder – Levende Land, Det Fælles Bedste, Global Aktion, Den Grønne Studenterbevægelse, NOAH – Friends of the Earth Denmark og Dansk Vegetarisk Forening i fællesskab et brev til ministrene med ansvaret for hhv. landbrug og klima. Her blev ministrene gjort opmærksom på at nye udregning for den danske svineproduktions klimabelastning viser at den “ikke alene er langt større end de officielle tal for landbrugets samlede udledning. Den er også større end de 22,7 millioner tons, som Danmark i 2030 maksimalt må udlede, hvis regeringens klimaplaner skal realiseres.”

Se kildebilledet
Foto: Madkulturen.dk

Vi har nu modtaget svar på henvendelsen fra ministrene. Desværre kan vi konstatere, at det ikke forholder sig til den centrale pointe, nemlig at de udregninger for udledninger i forbindelse svineproduktionen i Danmark ikke afspejler de faktiske udledninger. I stedet anvender ministrene de sædvanlige argumenter om “at den globale efterspørgsel efter kød- og mælkeprodukter fortsat er stigende. Det betyder, at en reduktion af produktionen i Danmark sandsynligvis vil føre til en øget og potentielt mindre klimaeffektiv produktion i andre lande.

Dermed afspores diskussionen om en reel omlægning af landbruget endnu engang med et argument, som efterhånden er tilbagevist så mange gange, at selv snart ministrene burde finde på noget bedre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s