Nej tak til den kommende handelsaftale mellem EU og MERCOSUR-landene

Frie Bønder med-underskriver på et åbent brev til medlemmer af Folketinget og danske medlemmer af Europa-Parlamentet. Sammen med os står 19 grønne organisationer og 13 forskere bag brevet under overskriften “Danmark bør ikke acceptere en handelsaftale som indebærer afskovning og krænkelser af menneskerettigheder”. Den kommende handelsaftale mellem EU og MERCOSUR-landene vil i følge flere studier og vurderinger vil føre til øget import af blandt andet oksekød, soja og ethanol, som vil medføre mere skovrydning og øgede CO2-udledninger, samt true oprindelige folk, der lever i og af naturen, ved at sætte deres landområder under voldsomt pres. Derfor bør der lægges pres på den danske regering og EU ift. ikke at godkende det nuværende udkast til en aftale.

Hele brevet kan læses her

Politiken: “Forskere og ngo’er: Sig nej, Danmark, ellers får vi mere af det her i Amazonas”

Underskriftindsamlinger:

DANMARK: SIG NEJ TIL HANDELSAFTALEN MED BRASILIEN!

Stop Skovbrandene: Kræv at Danmark siger fra overfor afskovning og MERCOSUR-handelsaftalen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s