Glæden over forligskredsens seneste indrømmelser er i Frie Bønder – Levende Land behersket. 

Udtalelse 03-05-2023:

Frie Bønder – Levende Land hilser den udmeldte forbedring af overgangsordningen velkommen, men noterer sig, at der intet er sket med hensyn til at afhjælpe hovedproblemet, nemlig at landbrugsjord ved mindre ejendomme beskattes, som om der var tale om villahaver.

Frie Bønder konstaterer desuden, at forslaget om at indføre en ny kategori af ”naturejendomme” indtil videre er højst uklart, og at forslaget fremstår som uigennemtænkt. De planlagte tiltag ændrer efter FBs opfattelse desuden næppe ved, at landdistrikterne pga. loven og dens fortolkning på sigt vil affolkes.

FBLL savner desuden dokumentation for, at blot nogle af de mange milliarder i skattelettelser, som skatteministeren stiller i udsigt til ”især boligejere på landet og i provinsen”, vil komme netop landdistrikterne til gode. ”Skatteministeren har derimod ret i, at kommunikationen mellem myndigheder og de berørte bør forbedres.

Her ser vi frem til, at ministeren modererer sine udtalelser om, at kritikken af loven bygger på misforståelser. Med den bekendtgjorte ændring af overgangsordningen har ministeren jo givet sine kritikere ret”, udtaler FBLLs formand, Tonny Klinch Hansen, der ser frem til lignende erkendelser på andre områder af sagen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s