GMO og nye genetiske teknikker skal fortsat reguleres

Frie Bønder – Levende Land er medunderskriver på et fællesbrev til næstformanden i EU Kommissionen Frans Timmermanns. Sammen med en række NGO’er og kritiske videnscentre opfordrer vi i brevet til, at man fastholder EU rettens afgørelse om fortsat at regulere GMO og udviklingen af nye genetiske teknikker som CRISPR.

I fællesbrevet gives udtryk for mange af de bekymringer, som vi har i forhold til, at EU potentielt kunne vælge at undtage de nye genetiske teknikker fra det Europæiske GMO Direktiv. I praksis ville det betyde, at det kunne blive muligt at anvende de nye genetiske teknikker i vores landbrug som non-GMO-metoder. 

Du kan læse den fulde udgave af fællesbrevet i dansk oversættelse her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s